Vida Vučković

Vida Vučković je preko dve decenije aktivna u srpskoj zajednici Nemačke. Ona je jedan od osnovača “Inicijative žena u Frankfirtu”, kao i humanitarne organizacije “Pomoć deci sveta”, takodje u Frankfurtu. Godine  2006. postaje jedan od osnivaca organizacije “Centralni Savet Srba Nemačke”, a od 2007. godine  Koordinator za Pokrajinu Hesen CSSN.
Godine  2008. Vida je  pokretač i osnivač “Centralnog Saveta Srba Nemačke u Hesenu”, kao i potpredsednica organizacije.
0d 2009. godine ona je potpredsednica samostalne srpske organizacije “Centralni Savet Srba Hesena”. Godine 2012. Vida Vučković postaje predsednica  CSSH-a i na toj funkciji ostaje do 2016 godine.
U saradnji sa organizacijom za lica sa posebnim potrebama, “Internacionalni Savez “IB” iz Frankfurta /M, Vida učestvuje u osnivanju organizacije za osobe sa posebnim potrebama”Drugačiji zajedno”u Nišu.
Od grada Niša, uspela je sa timom da dobije zgradu za obuku i rad osoba sa posebnim potrebama. U saradnji sa tadašnjim Gradonacanikom Niša,  Dr.Perišićem, učestvuje u osnivanju Kancelariju za Dijasporu, koja je postigla za veoma kratko vreme  dobre rezultate, i koja i danas čini jedinstvenu kancelariju te vrste u Srbiji. .”Srpski jezik putem SKYPE-a,  dobijanje dokumenata putem Interneta, izvoda iz matičnih knjiga i državljanstva i mnoge druge delatnosti za dobrobit gradjana u Dijaspori.
Gđa Vučković se, takođe. angazovala za dobinaje dozvole  za Aerodrom u Nišu,  koji smatra veoma korisnim za gradjane južne Srbije.
Ona nastavlja da sarađuje sa više različitih organizacija za socijalna pitanja u Nemackoj, a želela bi da u toj oblasti pomogne i u Srbiji.
Vida Vučković je poljoprivredni i hemiski tehničar u hemiskoj industriji u Frankfurtu/M laborant i instruktor za obucavanje mladih za obrazovanje iste i prakse studenata za vise skole i fakultete,.
Udaata je, majka dvoje dece na čiji je uspeh i rezultate psoebno ponosna.