Srđan Mijalković je jedan je od osnivača i prvi predsednik SPKD Prosvjeta Austrija i u toj funkciji snažno učestvuje u radu na očuvanju srpskog jezika, kulture i tradicije u Austriji, Evropi i srpskim maticama. Profesor je srpskog jezika i  književnosti u Beču.

Pokretač je, osnivač  i organizator brojnih programa i projekata, od kojih se izdvajaju: „Prosvjetina škola srpskog jezika”, „Srpski novogodišnji koncert u Beču”, „Mali hor Prosvjete”, „Pomoć u učenju”, „Predstavljanje dela i autora srpske književnosti”, „Susreti i  razgovori” i mnogi drugi.  Poslednjih  20 godina intenzivno se bavi pedagoškim, socijalnim i kulturnim radom sa decom i omladinom u Beču, posebno na polju integracije. Autor, inicijator i stručni saradnik je  mnogih projekata i programa u toj oblasti.

Dobitnik je „Zlatne značke KPZ Srbije”, „Povelje za jačanje prijateljstva i saradnje pravoslavnih naroda u svetu”, „Velike Povelje Prosvjete” i mnogih drugih. To su nagrade za doprinos u čuvanju i jačanju srpske prosvete, jezika, kulture i duhovnosti.

Član je Glavnog odbora SPKD Prosvjete i Poslovnog saveta za dijasporu PKS.

Srđan Mijalković je rođen u Srbiji, u Leskovcu. Završio je gimnaziju u rodnom gradu, potom Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu, a u Beču je, uz rad, završio master studije i Master je socijalnog menadžmenta (MBA).