Olivera Radović

Olivera Radović je potpredsednica Srpskog privrednog društva Privrednik, Zagreb. www.privrednik.hr.

Ona je, takođe, članica organizacijskog odbora Međunarodne studentske konferencije Jučer, danas, sutra – slavistika, Zagreb i učesnica na različitim slavističkim konferencijama.

Zaposlena je u SDL International, Zagreb kao prevodilac s engleskog na srpski jezik i kao urednica na P-portalu, informativnom portalu Srpskog privrednog društva Privrednik, Zagreb. Bila je i urednica rubrike Kultura na portalu Zagrebinfo.hr, Zagreb; pisanje pozorišnih kritika za portal Kazalište.hr, Zagreb; urednica i lektor časopisa Balkan express, časopis za južnoslavenske jezike, književnosti i kulturu; glumica u Akademskom pozorištu Branko Krsmanović, Beograd; autorka i voditeljka TV emisije posvećene mladima na Radio televiziji Trstenik, Trstenik, i drugo.

Završila je i Filološki fakultet u Beogradu, i nosi zvanje Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti (2011), a njeno obrazovanje uključuje i Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, gde je apsolvent na Odseku za Komparativnu književnost i na Odseku Južnoslavenskih jezika i književnosti.