Marina Švabić je renomirani stručnjak za biznis, marketing i javnu politiku sa više od 20 godina iskustva na rukovodećim pozicijama u privatnom i javnom sektoru, kako u Sjedinjenim Američkim Državama, tako i u Srbiji. Sarađivala je sa kompanijama i instutucijama kao što su Vlada Republike Srbije, Coca-Cola, Showtime Networks, HTC Mobile, Hellenic Petroleum, Alpha Bank, UNDP, Tesla Science Foundation, a prošle godine je radila u funkciji regionalnog direktora za Los Angeles Economic Development Corporation. Poseduje tri akademske diplome (magistar Državne uprave sa Univerziteta Harvard; magistar Komunikacija sa The New School for Social Research u Njujorku i diplomu Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. https://www.linkedin.com/in/marinaschwabic/.

Gospođa Švabić je dvojni državljanin (američki i srpski), provela je preko 20 godina u SAD-u, a od 1999. je aktivista Srpske dijaspore sa posebnim fokusom na poboljšavanje odnosa dijaspore i matice. Kreator je nekoliko akademskih radova o fenomenu svetske dijaspore („Olakšice za repatrijaciju starije dijaspore u zemlju porekla”, „Predlog podsticajnoj politici Medicare-a za lakšu repatrijaciju penzionisane dijaspore u njihovu domovinu”), koji su bili prezentovani na Harvard Univerzitetu u Kembridžu i na Institutu za migracionu politiku u Vašingtonu.

Poslednje četiri godine, kao izvršna direktorka Tesla Science Foundation u Njujorku, gospođa Švabić je uradila ogroman posao u podizanju svesti ne samo o životu i istorijskom nasleđu srpsko-američkog naučnika Nikole Tesle, već je strasno promovisala Republiku Srbiju kao otadžbinu srpskih etičkih zajednica u SAD-u. Uspešno je predvodila veliki broj značajnih konferencija i dobrotvornih događaja u SAD-u, a čemu je pomenuta u The Wall Street Journal, New York Observer, kao i brojnim srpskim medijima. Posebno je ponosna na profesionalnu saradnju sa Kancelarijom predsednika Republike Srbije; ambasadama Srbije u UN i Vašingtonu, Generalnim konzulatom Republike Srbije u Njujorku; Srpskom pravoslavnom crkvom u Njujorku, Bostonu, Čikagu, Vašingtonu i Los Anđelesu; Kancelarijom za dijasporu pri MIP-u, kao i sa NjKV prestolonaslednikom Aleksandarom i Princezom Katarinom.