Вида Вучковић је преко две деценије активна у српској заједници Немачке. Она је један од основача „Иницијативе жена у Франкфирту”, као и хуманитарне организације „Помоћ деци света”, такође у Франкфурту. Године 2006. постаје један од оснивача организације „Централни савет Срба Немачке”, а од 2007. године координатор за Покрајину Хесен ЦССН.

Године 2008. Вида је покретач и оснивач „Централног савета Срба Немачке у Хесену”, као и потпредседница организације.

0д 2009. године она је потпредседница самосталне српске организације „Централни савет Срба Хесена”. Године 2012. Вида Вучковић постаје председница ЦСШ-а и на тој функцији остаје до 2016. године.

У сарадњи са организацијом за лица са посебним потребама „Интернационални савез ИБ” из Франкфурта, Вида учествује у оснивању организације за особе са посебним потребама „Другачији заједно” у Нишу.

Од града Ниша успела је са да тимом добије зграду за обуку и рад особа са посебним потребама. У сарадњи са тадашњим градоначелником Ниша, др Перишићем, учествује у оснивању Канцеларију за дијаспору, која је постигла за веома кратко време добре резултате, и која и данас чини јединствену канцеларију те врсте у Србији – српски језик путем Skype-a, добијање докумената путем интернета, извода из матичних књига и држављанства, и многе друге делатности за добробит грађана у дијаспори.

Гђа Вучковић се, такође, ангажовала за добијање дозволе за аеродром у Нишу, који сматра веома корисним за грађане јужне Србије.

Она наставља да сарађује са више различитих организација за социјална питања у Немачкој, а желела би да у тој области помогне и у Србији.

Вида Вучковић је пољопривредни и хемиски техничар у хемијској индустрији у Франкфурту, лаборант и инструктор за обучавање младих за образовање исте и праксе студената за више школе и факултете.

Удата је, мајка двоје деце на чији је успех и резултате посебно поносна.