Срђан Мијалковић је један је од оснивача и први председник СПКД Просвјета Аустрија и у тој функцији снажно учествује у раду на очувању српског језика, културе и традиције у Аустрији, Европи и српским матицама. Професор је српског језика и  књижевности у Бечу.

Покретач је, оснивач  и организатор бројних програма и пројеката, од којих се издвајају: „Просвјетина школа српског језика”, „Српски новогодишњи концерт у Бечу”, „Мали хор Просвјете”, „Помоћ у учењу”, „Представљање дела и аутора српске књижевности”, „Сусрети и  разговори” и многи други.  Последњих  20 година интензивно се бави педагошким, социјалним и културним радом са децом и омладином у Бечу, посебно на пољу интеграције. Аутор, иницијатор и стручни сарадник је  многих пројеката и програма у тој области.

Добитник је „Златне значке КПЗ Србије”, „Повеље за јачање пријатељства и сарадње православних народа у свету”, „Велике Повеље Просвјете” и многих других. То су награде за допринос у чувању и јачању српске просвете, језика, културе и духовности.

Члан је Главног одбора СПКД Просвјете и Пословног савета за дијаспору ПКС.

Срђан Мијалковић је рођен у Србији, у Лесковцу. Завршио је гимназију у родном граду, потом Филолошки факултет Универзитета у Београду, а у Бечу је, уз рад, завршио мастер студије и Мастер је социјалног менаџмента (МБА).