Оливера Радовић је потпредседница Српског привредног друштва Привредник, Загреб. www.privrednik.hr.

Она је, такође, чланица организацијског одбора Међународне студентске конференције Јучер, данас, сутра – славистика, Загреб и учесница на различитим славистичким конференцијама.

Запослена је у SDL International, Загреб као преводилац с енглеског на српски језик и као уредница на P-portalu, информативном порталу Српског привредног друштва Привредник, Загреб. Била је и уредница рубрике Култура на порталу Zagrebinfo.hr, Загреб; писање позоришних критика за портал Kazalište.hr, Загреб; уредница и лектор часописа Balkan express, часопис за јужнославенске језике, књижевности и културу; глумица у Академском позоришту Бранко Крсмановић, Београд; ауторка и водитељка ТВ емисије посвећене младима на Радио телевизији Трстеник, Трстеник, и друго.

Завршила је и Филолошки факултет у Београду, и носи звање Дипломирани професор српског језика и књижевности (2011), а њено образовање укључује и Филозофски факултет Свеучилишта у Загребу, где је апсолвент на Одсеку за Компаративну књижевност и на Одсеку Јужнославенских језика и књижевности.