Олга Даниловић се активно бави проблемима дијаспоре од 1996. године, када је постала члан легендарне организације „Конгреса српског уједињења” (Serbian Unity Congress), у чијем је раду активно учествовала као један од потпредседника.

Заједно са Канцеларијом КСУ у Београду покренула је иницијативу за доношење Закона о дијаспори, као и иницијативу за израду Политичке платформе о значају српске дијаспоре у оквиру остваривања државне политике Републике Србије.

Олга је, такође, иницијатор, један од организатора и председвајућа округлих столова о Закону о дијаспори, рехабилитацији и реституцији, улози Српске православне цркве у очувању идентитета дијаспоре, и других. Била је и заговорник оснивања Савета за обнову задужбинарства у Србији.

У Бечу је годинама сарађивала са Српским клубовима у Аустрији, била један од иницијатора за оснивање просветно-образовног друштва Просвјета.
Олга је диполомирани правник, а на постдипломским студијама специјализирала је науку о управи. У Србији се двадесет година бавила организацијом, методом рада и унапређењем рада државне управе и локалне самоуправе.

Од почетка деведесетих до 2000. живела је и радила у Канади, после чега се преселила у Аустрију. Последњих 17 година живи у Бечу.