Професор др Мирослав Трифуновић има двојно држављанство, Србије и Холандије, и пословно искуство у скоро свим европским земљама, у земљама бившег СССР-а, Африке, Блиског истока и Јапана. Од страних језика говори енглески, холандски, јапански и руски.

Богато пословно искуство на високим одговорним функцијама у неколико међународних корпорација употпунио је академском каријером, местом декана и данас професора на Универзитету Сингидунум, водећем српском приватном универзитету са јаком међународном сарадњом.

У корпорацији Omron Evropa Hofdorp, Холандија, глобалном лидеру у системима за индустријску аутоматизацију и електронским компонентама (5.000 мил. €, 34.000 запослених у свету) радио је на позицијама: генерални директор за корпоративну друштвену одговорност, генерални менаџер и директор за стратешко планирање и развој пословања, генерални менаџер за нова тржишта, директор неколико европских филијала, стални члан европског Управног одбора, европски менаџер за комуникације, менаџер задовољства клијената. Директно одговоран директору европске организације (1997‒2012).

За Јокогава Европа (Yokogawa Europe, Европски центар јапанске фирме Yokogava Electric Corporation), Амерсфорт, Холандија, глобални лидер у дистрибутивним контролним системима и мерној инструментацији (3.000 мил €, 20.000 запослених у свету) на позицијама: менаџер маркетинга производа (мерна инструментација), менаџер продаје (европска дистрибуција мерне инструментације), менаџер продаје (Холандија), европски генерални менаџер (мерна инструментација). Директно одговоран директору европске организације (1988‒1997).

На Кјото Универзитету (Kyoto University), Кyото, Јапан, рангираном као други од укупно 860 универзитета у Јапану (четири добитника Нобелове награде), радио је на позицијама: истраживач, научни сарадник на катедри за Научни инжењеринг. Директно одговоран шефу катедре (1984‒1986), а пре тога на Нуклеарном институту Борис Кидрич, Винча, (Београд, Србија), на позицијама: истраживач, виши истраживач, вођа пројекта (1986‒1988, 1979‒1984).

Професор Трифуновић је стручњак за стратегијски менаџмент, управљање људским ресурсима и пројектима. Има преко тридесет објављених научних радова и техничких извештаја у домаћим и међународним публикацијама и скуповима.

Међу интересовањима Мирослава Мише Трифуновића издвајају се класична музика (каријера класичног гитаристе), фотографија (кратка каријера као фотограф) и спорт (осредњи тенис, голф почетник).