Мирослав Мајкл Ђорђевић је jедан од најпознатијих Американаца српског порекла, најистакнутији српски лобиста у Вашингтону и иницијатор за формирање Српског кокуса у Конгресу САД-а.

Оснивач је и председник Studenica Foundation, америчке задужбине која већ две деценије стипендира студенте и младе таленте у Србији и под чијим је покровитељством стипендирано преко 2000 српских младих лидера и професионалаца. Оснивач је и први председник легендарне, и вероватно најутицајније, организације које је српске дијаспора икад основала – Конгреса српског уједињења (Serbian Unity Congress).

Међу најпознатијим је бизнисменима у Америци. Извршни је директор компаније Monad Financials. Водио је вишемилионске корпорације у Америци, као што је Capital Guarantee Corp и један је од оснивача Bank for South East Europe. Био је гувернер Municipal Bond Insurance Association, директор Association of Financial Guaranty Insurors, и American Express Variable Annuity Fund, Inc., као и директор World Affairs Councils of America (2002–2004) итд.

Добитник је више награда и признања у послу и јавном животу Америке, међу којима су престижна америчка награда Americanism Medal from the National Society of the Daughters of the American Revolution, као и медаља части Тhe Statue of Liberty Ellis Island Centennial Commission. За заслуге у неговању веза српских исељеника са отаџбином, као и несебичну помоћ и доброчинство свом народу, одликован је Орденом југословенске заставе другог степена за патриотски рад у дијаспори и Орденом Немање другог степена. Господин Ђорђевић је и добитник признања за заслуге од Serbian American Chamber of Commerce из Чикага и Tesla Science Foundation за животно део. Уврштен је у публикацију „Who is who in America” још од 1983. године, а ове, 2017. године, добио је посебно америчко признање за животно дело „Who’s Who Lifetime Achievement”.

Студије и последипломске студије из банкарства и финансија завршио је на универзитетима Беркли, Сан Франциско и Станфорд у Калифорнији.

Током своje значајнe каријере, господин Ђорђевић је претoчио своје знање и богато искуство у бројне креативне радове, међу којима је и његова  најновија књига „Деценија илузија 1990– 2000” објављена 2016. године. Он је, такође, написао књигу поезије „Pathways of a Yearning Soul” 2007. године; „Морално друштво и модерна држава” 2003. године; књигу „Кореспонденција Мирослава Ђорђевића и Добрице Ћосића”, као и књигу метафизичких есеја „About Happy Living” 1985. године.

Живи у Сан Рафаелу у Калифорнији.