Марина Швабић је реномирани стручњак за бизнис, маркетинг и јавну политику са више од 20 година искуства на руководећим позицијама у приватном и јавном сектору, како у Сједињеним Америчким Државама, тако и у Србији. Сарађивала је са компанијама и инстутуцијама као што су Влада Републике Србије, Coca-Cola, Showtime Networks, HTC Mobile, Hellenic Petroleum, Alpha Bank, UNDP, Tesla Science Foundation, а прошле године је радила у функцији регионалног директора за Los Angeles Economic Development Corporation. Поседује три академске дипломе (магистар Државне управе са Универзитета Харвард; магистар Комуникација са The New School for Social Research у Њујорку и диплому Правног факултета Универзитета у Београду. https://www.linkedin.com/in/marinaschwabic/

Госпођа Швабић је двојни држављанин (амерички и српски), провела је преко 20 година у САД-у, а од 1999. је активиста Српске дијаспоре са посебним фокусом на побољшавање односа дијаспоре и матице. Креатор је неколико академских радова о феномену светске дијаспоре („Олакшице за репатријацију старије дијаспоре у земљу порекла”, „Предлог подстицајној политици Medicare-а за лакшу репатријацију пензионисане дијаспоре у њихову домовину”), који су били презентовани на Харвард Универзитету у Кембриџу и на Институту за миграциону политику у Вашингтону.

Последње четири године, као извршна директорка Tesla Science Foundation у Њујорку, госпођа Швабић је урадила огроман посао у подизању свести не само о животу и историјском наслеђу српско-америчког научника Николе Тесле, већ је страсно промовисала Републику Србију као отаџбину српских етичких заједница у САД-у. Успешно је предводила велики број значајних конференција и добротворних догађаја у САД-у, а чему је поменута у The Wall Street Journal, New York Observer, као и бројним српским медијима. Посебно је поносна на професионалну сарадњу са Канцеларијом председника Републике Србије; амбасадама Србије у УН и Вашингтону, Генералним конзулатом Републике Србије у Њујорку; Српском православном црквом у Њујорку, Бостону, Чикагу, Вашингтону и Лос Анђелесу; Канцеларијом за дијаспору при МИП-у, као и са ЊКВ престолонаследником Александаром и Принцезом Катарином.