Александар Јаковљевић, рођен 1992. године у Београду, председник је Организације српских студената у иностранству (ОССИ). Образован је у иностранству где је завршио основне студије на St. Francis College у Њујорку из финансија и бизнис менаџмента. Након тога, дипломирао је на Bucerius Law School на програму Master of Law and Business. Поред тога, члан је Пословног савета дијаспоре Привредне коморе Србије.

ОССИ окупља српске студенте и младе професионалце који студирају и живе у иностранству. Тренутно представља мрежу од око 10.000 чланова широм планета, организованих кроз 15 локалних огранака на четири континента у Аустралији, Азији, Европи и Северној Америци. Од 2012. године, када се Александар придружио, организација је знатно порасла и ојачала и покренула је више иницијатива на пољу студентских питања у Србији. Као најважније, истиче се решење проблема признавања диплома у Србији. Александар је предводио тим испред ОССИ-ја који је, у сарадњи са Министарством просвете, написало подзаконске и друге акте неопходне за имплементацију Закона о високом образовању, у области признавања страних диплома. Велики пројекат такође представља стварање „Брошуре за студирање у иностранству” која пружа српским студентима компаративну анализу образовних система у 21 земљи света. Остале активности укључују руковођење тимовима које чине скоро 100 људи, као и стварање и реализација активности, како у Србији, тако и у иностранству.

Поред студентских питања, био је стажиста у Министарству спољних послова Републике Србије. Након тога се придружио Сталној мисији Републике Србије при Уједињеним нацијама у Њујорку за 68. заседању Генералне скупштине УН-а. Такође, радио је и у консалтинг компанији Yoswein NY 2015. године.